Hlavní obsah

Babiš nasadí na nerozhodnuté voliče koblihy i v den voleb

Právo, rsk
Praha

Na koblihy ze své firmy chce také v pátek, tedy v první den předčasných voleb do Sněmovny, lákat nerozhodnuté voliče podnikatel a předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Podle něj to je užitečnější strategie než televizní debaty. Jaký výsledek chce ANO ve volbách získat, však ve čtvrtek novinářům říci nechtěl.

Foto: David W Cerny, Reuters

Koblihu a k tomu fotka s Andrejem. V pražském metru v posledních týdnech častý úkaz.

Článek

„Zítra (tj. v pátek) budeme rozdávat celý den koblihy a budeme honit voliče. Tam alespoň máte příležitost si vyslechnout příběhy lidí. Televizní debata je na nic, tam člověk nezíská žádné informace,“ prohlásil Babiš.

Podle něj existuje letos velké množství nerozhodnutých voličů, které chce ANO získat. „Proto také každou noc odpovídám na 300 e-mailů,“ dodal.

„ČSSD, KSČM, TOP 09 a ODS jsou jedna parta, která vládne a chce zůstat u moci. My se budeme chovat jinak, za nás kandidují lidé, kteří už v životě něco dokázali. A pokud dosáhneme skvělého výsledku, tak můžeme začít něco řešit,“ řekl dále Babiš.

Nejsme noví, odmítá Babiš

Lídr ANO se ohradil proti tvrzením některých politiků, že by hnutí bylo nové. Podle něj se rozhodl do politiky jít 1. září 2011. „Tehdy Václav Klaus v televizi chválil nejlepšího ministra školství Josefa Dobeše a Víta Bártu, a to mě dožralo. Následně jsem poskytl rozhovor a napsal výzvu a založil občanskou společnost Akce nespokojených občanů. A dnes se říká, že jsme čerství a neukotvení. TOP 09 přitom vznikla necelý půlrok před volbami a ODS rok před volbami,“ uvedl Babiš.

ANO ve čtvrtek také představilo další priority ze svého programu týkající se boje proti korupci. Počítá například se zrušením anonymních akcií, zavedením elektronických aukcí a centrálního nákupu pro státní správu, s majetkovými přiznáními pro politiky, zvýšením pravomocí Nejvyššího kontrolního úřadu, zákazem financování politických stran firmami či přijetím služebního zákona.

Související témata

Foto: Petr Horník, Právo

Andrej Babiš

Foto: archiv, Právo

Ano, politické hnutí

Podle Babiše se protikorupční návrhy shodují s opatřeními navrhovanými iniciativou Rekonstrukce státu. Lídr ANO dodal, že tyto návrhy chce předložit hned na prvním jednání Sněmovny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám