Hlavní obsah

Babiš lanaří členy do nově zaregistrovaného hnutí ANO 2011

Novinky, val
Praha

Podnikatel Andrej Babiš si před více než dvěma týdny zaregistroval politické hnutí ANO 2011 a nyní do něj vábí členy. Stávající sympatizanty dosavadního občanského sdružení ANO 2011 totiž nelze automaticky převést na členy hnutí. Zároveň se chystá na podzimní senátní volby.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéf Agrofertu Andrej Babiš

Článek

Babišovo politické hnutí ANO 2011 bylo registrováno 11. května. „Nyní intenzivně dokončujeme budování organizační struktury nového hnutí s tím, že ustavující celostátní sněm proběhne v září,“ stojí v dopise adresovaném sympatizantům ANO 2011.

Stávající sympatizanti občanského sdružení ANO 2011 se budou muset do nového hnutí přihlásit znovu. „Podle českých právních norem nelze sympatizanta stávajícího občanského sdružení ANO 2011 převést automaticky na sympatizanta politického hnutí, a tak je především na vás, zda se budete chtít stát sympatizanty nového politického subjektu,“ informuje hnutí.

V minulých dnech Babiš se svými lidmi navštěvoval kraje v České republice, během nichž zástupci platformy představovali své krajské a okresní koordinátory. „S nimi jsme se pak společně sešli v sobotu 19. května a domlouvali jsme se na další strategii ANO 2011, a to především co se týče nadcházejících senátních voleb a dalších regionálních výjezdů,“ stojí v dopise.

Uvádí také, že sice plánovali registraci hnutí ohlásit v rámci mediální kampaně už v polovině června, nakonec se rozhodli ji nechat až na září, kdy s ní spojí předvolební senátní kampaň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám