Hlavní obsah

Babí léto dorazí až v neděli, doprovodí ho mlhy a přízemní mrazíky

Novinky, kre

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slunečné počasí s příjemnými teplotami dorazí do Česka až v neděli. Do té doby budeme potřebovat deštníky, a to především na Moravě a ve Slezsku, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Článek

Ve čtvrtek bude v Čechách zpočátku dne oblačno, odpoledne ale už polojasno. Teploty se budou pohybovat mezi 14 a 18 stupni. Na Moravě a ve Slezsku bude oblačno celý den a teploty se budou pohybovat mezi 18 a 22 stupni.

„V Čechách bude v pátek polojasno, ojediněle se objeví přechodná oblačnost. Ranní minima budou mezi devíti a pěti stupni, nejchladněji bude na západě Čech,“ řekla Honsová. Odpoledne vystoupá rtuť teploměru k 16 až 20 stupňům. Na Moravě a ve Slezsku bude oblačno až zataženo s deštěm. Ranní teploty mezi 13 a devíti stupni, odpoledne 12 až 16 stupňů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Polojasná obloha vydrží v Čechách až do soboty. Ranní minima budou mezi osmi a čtyřmi stupni, odpoledne teplota vystoupá k 14 až 18 stupňům. „Na Moravě a ve Slezsku bude zataženo s dešťovými přeháňkami, postupně bude ale oblačnosti ubývat,“ uvedla meteoroložka. Ranní teploty budou mezi 12 a osmi stupni. Odpoledne ukáže teploměr 12 až 16 stupňů.

Slunečno až do čtvrtka

V neděli by mělo podle předpovědi meteoroložky dorazit babí léto. „Bude jasno až polojasno díky mohutné tlakové výši, která bude mít střed nad Severním mořem,“ uvedla Honsová. Ráno se objeví místy mlhy a nízká oblačnost, což podle meteoroložky k babímu létu patří.

„Ranní minima budou mezi sedmi a třemi stupni a objeví se i četné přízemní mrazíky,“ varuje Honsová. Odpolední teploty budou vyšší 13 až 17 stupňů.

Podobné počasí by mělo přetrvat až do čtvrtka. Obloha bude jasná až polojasná, pršet by nemělo nikde na území České republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám