Hlavní obsah

Autorka lékařské zprávy na Babiše ml. Protopopová rezignovala na post zastupitelky

Novinky, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lékařka Dita Protopopová (ANO) rezignovala na post zastupitelky na Praze 8. Ta měla podle zveřejněných informací napsat zprávu, podle níž není Babiš junior zdravotně způsobilý, a zamezit tak jeho výslechu v kauze Čapí hnízdo. Takové informace jsou ale podle ní lživé a urážející.

Foto: Hnutí ANO

Dita Protopopová

Článek

„Vždy jsem si vybírala ty nejkomplikovanější případy a těm lidem jsem chtěla maximálně pomoci. Lživé informace, které se v posledních hodinách objevily v médiích, mě proto poškozují, urážejí, ale především lidsky mrzí, protože média se rozhodla parazitovat na nemocném člověku. Do politiky jsem nevstupovala, abych ohrozila svou rodinu, a tlak, který nejen na mě, ale hlavně na mé nejbližší v posledních hodinách je, je neúnosný. K dnešnímu dni jsem se proto rozhodla rezignovat na svůj zastupitelský mandát na Praze 8,“ napsala Novinkám v SMS zprávě Dita Protopopová.

Dále uvedla, že se ve své lékařské praxi vždy chovala podle svého nejlepšího vědomí.

Právě ona měla podle informací serveru Seznam Zprávy být autorkou zprávy, podle níž není Babiš junior zdravotně způsobilý. Podobně se vyjádřila i jeho matka. Muž přiznal, že bere léky a nyní je „v péči lepších lidí“. Kdysi býval pilotem.

Kandidátka hnutí ANO na starostku v Praze 8 působila také na ministerstvu financí v době, kdy resort vedl Babiš.

Její manžel, spolupracovník Agrofertu Petr Protopopov měl být tím, který se na únosu Andreje Babiše ml. podílel. „Zneužil toho, že můj otec chtěl, abych zmizel. Kvůli stíhání Čapího hnízda,“ řekl Babišův syn serveru.

Dostal prý na výběr, jestli ho zavřou do psychiatrické léčebny nebo „pojede na prázdniny“. Už dříve byl pacientem Národního ústavu pro duševní zdraví kvůli konfliktu s policií. Vybral si prý prázdniny.

„On (Protopopov) mi řekl na Ukrajině – já a tvůj otec uděláme všechno, abys byl zavřený,“ uvedl Babiš ml. pro Seznam Zprávy. Muže se prý bál a napsal české policii, že byl unesen. Policie se tím zabývala, žádné protiprávní jednání ale nezjistila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám