Hlavní obsah

Odvoz Babiše juniora na Krym prověří policie i státní zastupitelství

Možnost, že by Andrej Babiš mladší byl zbaven osobní svobody a převezen na Krym proti své vůli, prověří na základě reportáže serveru Seznam Zprávy policie i státní zastupitelství.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman

Článek

Nejvyšší státní zastupitelství (NSZ), v jehož čele stojí Pavel Zeman, v úterý oznámilo, že dalo podnět Městskému státnímu zastupitelství v Praze k prověření podezření, že mohl být Babiš junior na Krym odvezen proti své vůli. Mohlo by se totiž jednat o omezení osobní svobody či únos.

„Upozorňuje však, že prověření daného podnětu se bezesporu neobejde bez výslechu pana Babiše mladšího,” uvedl mluvčí NSZ Petr Malý.

Jakékoliv zásahy do probíhajícího trestního řízení ze strany NSZ však nejsou možné, neboť kauzu dozoruje státní zástupce Městského státního zastupitelství v Praze.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Andrej Babiš (ANO)

Informace, které zazněly v reportáži, prověřuje i policie.

Babiš mladší i jeho sestra Adriana Bobeková jsou vyšetřováni v rámci případu možného zneužití padesátimilionové dotace v kauze Čapí hnízdo. Podle lékařských zpráv obě dospělé děti premiéra Andreje Babiše trpí duševními chorobami, které neumožňují, aby se účastnili trestního řízení. [celá zpráva]

Anketa

Měl by Andrej Babiš rezignovat na post premiéra?
Ano
66,5 %
Ne
33,5 %
Celkem hlasovalo 48608 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám