Hlavní obsah

Asistent poslankyně ANO, který se účastnil šarvátky v Ústí, skončil

Aktualizováno

Asistent poslankyně ANO Evy Fialové Pavel Ardelean Krouský, který se ve čtvrtek účastnil šarvátky na mítinku šéfa hnutí Andreje Babiše v Ústí nad Labem, ještě ten den ve funkci skončil. V pátek to oznámil na své další předvolební zastávce ve Žluticích Babiš.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Nyní již bývalý asistent poslankyně za ANO Evy Fialové Pavel Ardelean Krouský v černém tričku

Článek

„Byla to chyba i na naší straně. Ten člověk ještě večer skončil,“ řekl Babiš dopoledne ve Žluticích na Karlovarsku, kde začal svoji páteční tour.

Vyjádření Andreje Babiše k incidentu v Ústí nad LabemVideo: Novinky

„Překvapilo mě, že paní poslankyně má takového asistenta, takže včera s ním ukončila spolupráci. Hrozně mě to mrzí, protože to se nemá stávat. Opakovaně vyzývám, aby zachovali klid a nenechali se vyprovokovat,“ řekl posléze novinářům.

Doplnil, že se to po jižních Čechách zlepšilo. „Je přítomna policie i antikonfliktní tým, takže myslím, že teď už by k nějakým střetům, jak se stalo v Českém Krumlově, docházet nemělo,“ doplnil.

Asistent Fialové Krouský byl jedním z aktérů potyčky v Ústí nad Labem.

Na mítinku Babiše v Ústí nad Labem padla fackaVideo: Novinky

Incident se odehrál poté, co jeden z Babišových odpůrců zapískal na náměstí na píšťalku. Pak jej napadl přihlížející muž a začal se s ním přetahovat. „Pocem, já ti ukážu,“ vyhrožoval.

„Je němej a hloupej”

Další Babišovi fanoušci ho v tom podporovali slovy, ať ho kopne. A na pomoc mu o chvíli později přišel právě asistent poslankyně, kterého policie následně vyvedla z davu.

Foto: Novinky

Bývalý asistent poslankyně ANO Pavel Ardelean Krouský

Když se mu Novinky následně snažily položit dotaz, proč se do šarvátky zapojil, jeho kolega reagoval slovy „neotravuj“ a dodal s použitím různých posunků, že je „němej a hloupej“. Stejně tak Krouský na reportéra jen kroutí hlavou a rukama ukazuje, že neslyší.

Asistent poslankyně ANO Pavel Ardelean Krouský na mítinku Andreje Babiše.Video: Novinky

Aktérem šarvátky na Babišově mítinku v Ústí byl asistent poslankyně ANO

Krimi

„Pro mě je to samozřejmě nemilé. Vím, že má prudší povahu, ale netušila jsem, že by se stal takovýto konflikt,“ řekla ještě ve čtvrtek poslankyně hnutí Fialová Novinkám.

Policie v pátek informovala, že ztotožnila tři osoby, které se incidentu účastnily. „Ze včerejšího mítinku na Mírovém náměstí řeší policisté jeden přestupek proti veřejnému pořádku, ve kterém figurují tři osoby. Ten bude postoupen příslušnému správnímu orgánu k dořešení,“ řekla Novinkám mluvčí policie Ilona Gazdošová.

Podle ní nebyla potřeba na místě nikoho zajišťovat. Mítinky v Chabařovicích a Krupce se konaly bez narušení veřejného pořádku. Odbor vnitřní kontroly dle mluvčí nezjistil žádné pochybení.

Na náměstí se odehrály ale i další incidenty, padla facka, podporovatelé Andreje Babiše strhli podle reportéra Novinek na zem také paní z manželského páru. Ta v ruce držela transparent.

Reklama

Výběr článků

Načítám