Hlavní obsah

Aktérem šarvátky na Babišově mítinku v Ústí byl asistent poslankyně ANO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Policie se zabývá zatím jedním protiprávním jednáním ze čtvrtečního mítinku poslance Andreje Babiše v Ústí nad Labem. Jedním z aktérů šarvátky na náměstí byl podle informací Novinek asistent poslankyně ANO Evy Fialové. Toho si policisté během akce odvedli stranou. Současně policie také vyhodnocuje veškeré videozáznamy.

Na mítinku Babiše v Ústí nad Labem padla facka Video: Novinky

 
Článek

„Řešíme jedno protiprávní jednání, jednalo se o přestupek. Došlo ke strkanici mezi příznivci a odpůrci,“ řekla Novinkám mluvčí ústecké policie Ilona Gazdošová.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Setkání poslance a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše s lidmi 11. srpna 2022 na mítinku v Ústí nad Labem. V černém tričku asistent poslankyně za hnutí ANO Evy Fialové Pavel Ardelean Krouský.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

V černém triku je asistent poslankyně za hnutí ANO Evy Fialové Pavel Ardelean Krouský

Jedním z aktérů potyčky, kterého policie na místě legitimovala, je podle informací Novinek asistent poslankyně za hnutí ANO Evy Fialové Pavel Ardelean Krouský.

Vím, že má prudší povahu, ale netušila jsem, že by se stal takovýto konflikt

„Pro mě je to samozřejmě nemilé. Každý vnímá odpůrce nějakým způsobem a někdo, kdo má prudší povahu, tak to nevydrží. Ten konflikt mě mrzí. Budu to samozřejmě řešit,“ řekla poslankyně ANO Fialová ve čtvrtek Novinkám.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Poslankyně ANO Eva Fialová

Zdůraznila také, že chování jejího asistenta je neakceptovatelné. Jak bude situaci řešit, si chce nechat projít hlavou. „Nesetkali jsme se dřív s žádným excesem. Známe se dlouhá léta. Vzhledem k tomu, že bydlí ve vyloučené lokalitě, tak pro mě to je zdroj cenných informací o tom, jak to tam ve skutečnosti funguje, protože jedním z mých témat je právě život ve vyloučených lokalitách a soužití mezi tamními lidmi,“ uvedla.

Foto: Petr Horník, Právo

Asistent poslankyně za hnutí ANO Evy Fialové Pavel Ardelean Krouský

„Vím, že má prudší povahu, ale netušila jsem, že by se stal takovýto konflikt,“ dodala.

Ardelean Krouský v roce 2018 kandidoval do zastupitelstva Teplic za KSČM. Byl na čtvrtém místě kandidátky, ale mandát nezískal.

Babiš dorazil do Ústí. Odpůrci a příznivci se do sebe pustili

Domácí

Babiš byl ve čtvrtek se svým obytným přívěsem na několika místech Ústeckého kraje. Většina mítinků se obešla bez incidentů. K potyčce mezi příznivci a odpůrci ale došlo v Ústí nad Labem. Na místě byli uniformovaní policisté i členové antikonfliktního týmu. Na místě bylo podle odhadů dohromady asi 250 lidí.

Záznam: Babišův karavan na zastávce v Ústí nad LabemVideo: Novinky

Když jeden z odpůrců zapískal na píšťalku, napadl ho přihlížející muž a začal se s ním přetahovat. „Pocem, já ti ukážu,“ vyhrožoval. Další Babišovi fanoušci ho v tom podporovali slovy, ať ho kopne. Na pomoc mu o chvíli později přišel muž v černém tričku, podle informací Novinek šlo právě o Krouského, kterého policie následně vyvedla z davu.

Foto: Novinky

Asistent poslankyně za hnutí ANO Evy Fialové Pavel Ardelean Krouský

Na náměstí se odehrály ale i další incidenty, padla facka, podporovatelé Andreje Babiše strhli podle reportéra Novinek na zem také paní z manželského páru. Ta v ruce držela transparent.

V Ústí nakonec atmosféru výrazně zklidnili členové antikonfliktního týmu, kteří mírnili slova mezi podporovateli a odpůrci.

Andrej Babiš vyrazil se svým karavanem na předvolební kampaňVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám