Hlavní obsah

Armáda představila vybavení moderního vojáka Future Soldier

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vojenští nadšenci i armádní experti si mohou od čtvrtka v pražských Letňanech prohlédnout výstavu s názvem Future Soldier, která představuje nové vojenské technologie z oblasti výstroje i výzbroje moderního vojáka. Výstava potrvá až do soboty.

Článek

Expozice je určena především odborníkům, širší veřejnost se může přijít podívat až v sobotu dopoledne. Armáda České republiky na výstavě představuje vybavení vojáků, jaké se používá mimo jiné při zahraničních misích, ale také výstroj a výzbroj vojska nové generace.

Součástí expozice jsou také mobilní i stacionární prostředky, které slouží k řízení vojenské jednotky. „Je to nejvýznamnější část soudobých vojenských operací. Pokud je stoprocentně funkční, pak sama operace připomíná chirurgický řez – zasáhnete přesně místo, které chcete, a navíc eliminujete civilní oběti. Soudobé prostředky velení a řízení navíc umožňují přenosy dat v reálném čase, a také velmi pokročilou simulaci situace na bojišti. Velitel tudíž může vše namodelovat tak, aby provedení bylo co možná nejoptimálnější,“ vysvětlil podplukovník David Ondrejkovič, který expozici AČR vede.

Návštěvníci v Letňanech uvidí kromě jiného také systémy sloužící k nočnímu vidění, bezpilotní stroje či výstroj do extrémních podmínek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám