Hlavní obsah

ANO: Dostali jsme jen nástin policejní reformy, debata nekončí

Novinky, zpe
Praha

Na reorganizaci policie stále není v koalici shoda. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) měl v pondělí vládu informovat o podrobnostech vzniku Národní centrály proti organizovanému zločinu. Hnutí ANO, které se proti změnám vyslovuje, si postěžovalo, že dostalo jen nástin reformy.

Foto: Barbora Zpěváčková, Novinky

Úřad vlády ČR

Článek

„Debata ukázala, že na celou věc nemáme stejný názor, stále si myslíme, že by mělo dojít k nějaké širší koaliční shodě. Na papíře toho nebylo mnoho, dostali jsme jen nástin reformy,“ postěžoval si ministr dopravy Dan Ťok (ANO).

Dodal, že debata ještě nekončí a Chovanec bude informovat vládu o průběhu reorganizace pravidelně.

Přišel Zeman i Tuhý

Do Strakovy akademie dorazil v pondělí i policejní prezident Tomáš Tuhý a nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman. Diskuze k policii trvala přes hodinu, podle zdroje Novinek na ní opět padala slova o porušování koaliční smlouvy.

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) však novinářům na tiskové konferenci řekl, že se debata dostala do věcné roviny.

V rámci reorganizace policie se mají sloučit dva elitní útvary - protimafiánský a protikorupční. Koalice se kvůli změnám už několik týdnů dohaduje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám