Hlavní obsah

Akce Klausův návrat pokračuje. Bobošíková se Šťastným ladili noty

Novinky, Jiří Ovčáček

Předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková v sobotu jednala s poslancem Borisem Šťastným (ex ODS) o projektu návratu bývalého prezidenta Václava Klause do aktivní politiky. Shodli se, že pro Klausův úspěch udělají vše. Navíc usoudili, že nemá nyní smysl zakládat novou politickou stranu, ale využít stávající potenciál.

Foto: Petr Horník, Právo

Jana Bobošíková v pátek jednala s Václavem Klausem v jeho institutu.

Článek

„Shodli jsme se na tom, že uděláme vše pro to, pokud se Václav Klaus rozhodne pro návrat, aby tento návrat byl úspěšný. Jednali jsme o tom, jak spojit síly,“ řekla Novinkám Bobošíková po setkání se Šťastným. Podle šéfky Suverenity se nyní spouští v souvislosti s klausovským hnutím lavina odchodů z ODS. Což je příklad právě Šťastného. [celá zpráva]

„V neděli by měli přibýt další lidé z ODS,“ poodkryla Bobošíková karty. Se Šťastným řešila i organizační formu Klausova návratu. Došlo ke shodě, že na založení nového politického subjektu není před předčasnými volbami čas. „Na co rozhodně není čas, abychom zakládali novou politickou stranu,“ konstatovala.

Bobošíková už intenzivně pracuje na vytváření základny pro Klausův návrat. Spojuje klausovské síly, zahrnující například exprimátora Kladna a bývalého člena ODS Milana Volfa z Volby pro Kladno, uzavřela mj. spojenectví s hnutím Uzdravme naši politiku.

Jak řekla Bobošíková v rozhovoru pro sobotní Právo, klausovský politický subjekt, který by vznikl na základě jí vedené Suverenity, by se mohl jmenovat SUPR klausovci. Tedy SUverenita a PRosperita. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám