Hlavní obsah

A vy už víte, odkdy co bude platit? napínal Hamáček

Praha

Od úterý by měla podle dřívějšího vyjádření ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) platit přísnější pravidla pro nošení roušek. Ještě v pondělí večer ale nebylo jasné, jak mají přesně vypadat, ani zda vůbec platí stanovené datum. Nakonec vláda rozhodla, že se pravidla zpřísní od čtvrtka.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD)

Článek

O koronavirových opatřeních jednal kabinet od pondělního odpoledne. Když kritici po osmé večer na Twitteru upozorňovali, že pár hodin před půlnocí ještě není jasné, jak se pravidla od úterý změní, zareagoval ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) otázkou: „A vy už víte, od kdy bude co platit?”

Vláda dopředu avizovala, že v pondělí upřesní, kde všude budou muset lidé povinně nosit respirátory, nanoroušky nebo dvě chirurgické roušky na sobě. Zpřísnění oznámil minulý týden ministr Blatný s tím, že změny začnou platit od půlnoci z pondělí na úterý.

Nakonec vláda zavede přísnější pravidla od čtvrtka.

Respirátory budou povinné od čtvrtka. Podomácku ušité roušky končí

Domácí

Důvodem pro zpřísnění je zhoršující se epidemiologická situace v České republice. Například v neděli přibylo 4002 nakažených, což je o 1100 více než před týdnem. Vysoký je také počet hospitalizovaných, který se dlouhodobě drží kolem šesti tisíc.

Reklama

Výběr článků

Načítám