Hlavní obsah

Podle ČSSD zahájila ODS "noc dlouhých nožů"

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předsednictvo ČSSD v pátek na svém zasedání kritizovalo personální politiku menšinové vlády ODS. Podle vyjádření předsednictva zahájili občanští demokraté na ministerstvech "noc dlouhých nožů". Personální změny nejsou podle ČSSD slibovaným zeštíhlením úřadů, ale čistkou.

Článek

"Menšinová vláda ODS začíná realizovat  ´noc dlouhých nožů´. Není to pro nás vůbec překvapující. Pan Topolánek to již před časem nejdřív  veřejně avizoval - potom to sice veřejně popřel - ale toto ´dělení kořisti´ bylo pro ČSSD očekávaným přístupem," uvádí předsednictvo sociální demokracie ve zprávě, kterou rozeslal tiskový mluvčí ČSSD Zbyněk Rýpar.

Dále se v ní uvádí: "V personálních otázkách někteří ministři volí jenom účelový stranický pohled a zbavují se lidí bez ohledu na jejich odbornou úroveň a nedbají ani na to, že můžou ohrozit chod a základní rozhodovací procesy jednotlivých ministerstev."

"I když vláda pana Topolánka tvrdí veřejnosti, že se razantně pustila do procesu zeštíhlování státní správy, realita je jiná," tvrdí ČSSD ve svém prohlášení a dokládá to jednáním nového kabinetu.

"Již první opatření ministrů menšinové vlády ODS jsou jenom populistické kroky a znamenají - víc než co jiného -  nezanedbatelné zvýšení finančních nákladů ministerstev. Nová vláda bude totiž platit nové i předešlé zaměstnance," tvrdí předsednictvo ČSSD.

Sociální demokraté přecházejí na manažerské řízení strany

Sociální demokraté přistoupili na takzvaný manažerský způsob řízení strany. Zřídili novou funkci hlavního manažera. Stane se jím Jiří Havlíček, který pracoval na ministerstvu průmyslu a obchodu v době, kdy ho vedl Milan Urban (ČSSD). Havlíček bude přímo podřízen předsedovi strany Jiřímu Paroubkovi. Šéf ČSSD o tom v pátek  informoval na tiskové konferenci.

Předsednictvo strany kvůli  novému způsobu řízení změnilo stranický organizační řád.

Předsednictvo ČSSD se podle Paroubka také zabývalo nadcházejícími volbami. Předseda ČSSD informoval i o výsledcích stranického referenda k umístění protiraketové základny v ČR. Proti raketám se  vyslovilo 89 procent oslovených členů sociální demokracie

Reklama

Výběr článků

Načítám