Hlavní obsah

Mystifikátorovi hrozí trestní oznámení za smyšlenou technoparty

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MILOŇOVICE

Mystifikátor Lukáš Kohout, který oznamoval pořádání technoparty v Miloňovicích na Strakonicku, se v pátek Právu přiznal, že se jedná o další z jeho kousků. Celou akci si vymyslel a doufal, že technaři přijedou. Jeho úmysl se však nezdařil. Do Miloňovic nevkročil v pátek ani jeden tanečník. Obec přesto zvažuje, že na Kohouta, který je v podmínce, podá trestní oznámení.

Článek

"Čekali jste ode mě snad něco jiného, než jen další recesi?" reagoval v pátek na dotaz Práva Kohout. Zároveň však i litoval, že se při jeho zlomyslném kousku žádný z technařů nenapálil. "I kdyby jich tam přijelo třeba jen pět, pustil bych jim muziku z kazeťáku a akce by se konala. Takhle to za moc nestálo. Mé zprávě téměř nikdo nevěřil," zlobil se Kohout.

Kohout se proslavil tím, že v roce 2002 předstíral, že je asistentem poslance ČSSD Jana Kavana a díky tomu cestoval po světě na útraty Sněmovny. Soud mu za to vyměřil 32 měsíců s pětiletou podmínkou.

Kohout upozornil na páteční článek Práva. "Je to napsané tak, že by na místo vyjel jen blázen. Od začátku bylo jasné, že mezi dobytkem by technaři tančili jen těžko. Místo jsem si našel jen na internetu.  Navíc je jasné, že když akci oznamuji já, nedá se tomu úplně důvěřovat," přiznal Právu Kohout.

V Miloňovicích se lidé děsili

Přestože Kohout akci neuspořádal a je přesvědčený, že jeho mystifikace v obci nikoho nevylekala, Miloňovičtí jsou zcela jiného mínění. "Jak se říká na každém šprochu pravdy trochu. I když se to zdálo nepravděpodobné, měla jsem obavy, že sem přijede spousta technařů a budou vyvolávat v obci nepokoje," obávala se jedna z místních.

S tím souhlasil i starosta Miloňovic Karel Trch (nezávislý) "I přestože bylo zřejmé, že se jedná o výmysl, Kohout svou zprávou vyděsil některé obyvatele. My jsme se potom museli zabývat komunikací s policií i médii. Budeme na něho zvažovat trestní oznámení, protože takhle se nikdo chovat nesmí," je přesvědčený Trch.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám