Hlavní obsah

Buzková míří z politiky do advokacie

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministryni školství Petře Buzkové chybějí jen formality, aby se mohla vrátit ke své praxi advokátky. Právu to sdělila mluvčí České advokátní komory Iva Chaloupková. Podle ní má Buzková za sebou předepsanou praxi advokátní koncipientky a v roce 1999 vykonala příslušnou zkoušku.

Článek

"Paní doktorka zatím nesložila advokátský slib a nebyla zapsána do seznamu advokátů," uvedla Chaloupková s tím, že stačí, aby o to Buzková požádala. Pak ministryně může být i spolumajitelkou advokátní kanceláře.

Vnučka významného prvorepublikového soc. demokrata Františka Modráčka oznámila, že až vláda Jiřího Paroubka skončí, vrátí se ke své původní advokátní praxi, a to v Praze.

Podle svých slov v MfD by se věnovala obchodnímu a finančnímu právu. Na otázku, do které advokátní kanceláře zamíří, Buzková Právu odpověděla: "To je zatím tajné."

ČSSD v Praze 1 Buzkovou navrhla na post jedničky pro zdejší krajské volby. Pořadí 70 kandidátů a 5 náhradníků do městského zastupitelstva by měl na konci června stanovit krajský výbor soc. dem.

Podle manažera pražské ČSSD Karla Klímy se Buzková zřejmě stane lídrem kandidátky. Kandidátem na primátora ale už je jeho dosavadní náměstek, šéf ČSSD v Praze Petr Hulinský.

Reklama

Související články

Buzková nechce dát politice sbohem

Ministryně školství Petra Buzková zřejmě změnila své rozhodnutí opustit vysokou politiku. Podle náměstka pražského primátora a šéfa pražské ČSSD Petra...

Výběr článků

Načítám