Hlavní obsah

Nezletilí měli v krvi až 1,5 promile alkoholu

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Smutnou vizitku rodičovské výchově vystavil ještě ne čtrnáctiletý chlapec, kterého v sobotu při kontrole nočních podniků na Břeclavsku zastihli policisté v jednom z lokálů v poněkud podroušeném stavu. Zkouška potvrdila dokonce 0,96 promile alkoholu v jeho krvi. Výjimkou nebyla čísla ani přes 1,5 promile.

Článek

Při kontrolní akci, která postihla dva noční podniky v Břeclavi a stejný počet v sousedním Lanžhotě, ale policisté zjistili další nedostatky v rodičovské výchově.

Ještě třicet minut po půlnoci se trojice nezletilců potulovala kolem jednoho z nočních klubů. Domů se proto vrátili v doprovodu policie. Policejní akce se zúčastnily čtyři desítky strážců zákona.

Studuju vinařskou školu, tak piju

Policisté se také za pomoci psovoda se speciálně vycvičeným psem podívali, zda kluby neslouží také jako místa pro distribuci drog. "Je velmi pozitivní, že při kontrole v těchto podnicích nebyly nalezeny omamné a psychotropní látky. Počet zjištěných podnapilých osob byl také nižší, než tomu bývalo při podobných kontrolách v minulosti. Pozitivní zkouška na alkohol byla zjištěna celkem u šestnácti osob," uvedla tisková mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

 "Pil jsem víno. Proč? No protože jsem vinař, studuji vinařskou školu," vysvětloval policistům mladíček, který se představil jako Jiří Rudolf.

Policisty překvapilo, že mezi nezletilými konzumenty alkoholu výrazně převažovaly dívky. Přístroj ohlásil alkohol hned u dvanácti z nich. Rekordmanem byla také dívka, která měla v krvi 1,72 promile.

Anketa

V kolika letech jste běžně začali pít alkohol?
před 15. rokem
18,2 %
mezi 15 a 18 lety
62,4 %
po 18. roku
14,1 %
alkohol jsem nikdy nepil/nepiju
5,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 8939 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám