Hlavní obsah

Sluníčka si moc neužijeme ani na Velikonoce

Novinky, ora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé, kteří se těší, že Velikonoce jako svátek jara přinesou do střední Evropy teplé a slunečné počasí, budou nejspíše zklamáni. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) by mělo být spíše pod mrakem, místy bude na českou krajinu padat i déšť.

Článek

Školáci, kterým od čtvrtka začaly prázdniny, tak namísto sportování na hřištích budou kvůli počasí odkázáni spíše na hraní počítačových her a jiné domácí radovánky. Útěchou může být sychravé počasí pro letošní maturanty, kteří alespoň budou mít více času na přípravu na zkoušku dospělosti.

Ve čtvrtek by mělo být podle meteorologů oblačno až skoro zataženo. V Čechách se v horských oblastech očekávají sněhové srážky. Rtuť teploměru přes den dosáhne osm až 12 stupňů, na horách budou pouze tři stupně.

V noci na pátek bude počasí v ČR ovlivňovat zvlněná studená fronta. Teploty se budou v noci na pátek pohybovat mezi třemi až sedmi stupni. V pátek bude zataženo s občasným deštěm, na jihozápadě a jihu území se očekávají trvalejší srážky. Průměrná denní páteční teplota by měla dosáhnout deseti stupňů.

Sobota bude polojasná, neděle zatažená

Noc z pátku na sobotu bude v porovnání s předchozí ještě chladnější, průměrná teplota bude jeden stupeň. Sobota přece jenom lehce rozjasní nebe nad našimi hlavami, meteorologové předpovídají polojasno. Příjemnější počasí přinese i vyšší teploty, průměrně bude až 14 stupňů.

Teplejší počasí však nebude trvat dlouho, již v neděli klesne průměrná teplota o dva stupně na 12, obloha bude navíc opět zatažená.

Křesťanské Velikonoce, které jsou zároveň oslavou přicházejícího jara a probouzející se přírody, tak letos budou spíše blátivé. Na horách si dokonce stále přijdou na své i vášniví lyžaři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám