Hlavní obsah

Exprezident Havel má první mercedes třídy R v ČR

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

První pětilitrový mercedes třídy R si v Česku pořídil exprezident Václav Havel. Ve čtvrtek si ho slavnostně vyzvedl v autosalónu v Praze na Chodově. Při předávání luxusního vozu, který dokáže na stovku zrychlit za necelých sedm sekund, se bývalý disident vyznal z lásky k vozům německého výrobce. Připomněl, že nejen jako prezident, ale již v 70. letech jezdil v mercedesce.

Článek

"Na dlouhých cestách trpím v autě vibracemi a zdálo se mi, že tyto vibrace jsou v mercedesu nejmenší, proto jsem již tehdy byl přítelem této značky."

Ačkoli vůz, který si vybral, dokáže po silnici svištět až 245 km/h, nehodlá Havel porušovat předpisy. "Jezdím autem 45 let a pokušení jet co nejrychleji jsem podléhal v prvních desíti letech, pak jsem jezdil normálně," uvedl exprezident.

První cesta novým vozem povede na Hrádeček. "Chceme také jet na cestu po Evropě." Před časem Havlovi Evropu brázdili terénním mercedesem třídy M.

Auto, které si Havel vybral, vyjde běžného smrtelníka na 2,074 miliónu korun. "Pan Havel je náš VIP zákazník a úměrně jeho významu byla stanovena i cena," řekl rozpačitě na dotaz Práva zástupce firmy s tím, že skutečnou cenu, kterou exprezident zaplatil, opravdu říci nemohou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám