Hlavní obsah

Na Lipně se zase bude lyžovat

Právo, Novinky, ČTK, ch, Kšajt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Skiareál Lipno začíná od pondělí opět fungovat na plno. Provoz v areálu byl před třemi dny přerušen kvůli hrozícím pádům stromů v jeho v okolí. Od pondělka budou v provozu všechny sjezdové trati a přepravní zařízení. Výjimkou bude po několik nejbližších dnů vlek Kotva.

Článek

"Během posledních tří dnů se podařilo odstranit všechny rizikové stromy z okolí přepravních zařízení a sjezdovek, a proto bude řádný provoz areálu obnoven v pondělí v devět hodin," informoval v neděli Právo provozní ředitel Skiareálu Lipno Antonín Kolář.

Jak Kolář dodal, jsou podmínky pro lyžování na sjezdovkách, kde leží pětaosmdesát centimetrů sněhu, vynikající. Je mrazivo, ale přes den krásně jasno se sluníčkem.  Přístupové komunikace na Lipno jsou sjízdné. Lyžařům Kolář doporučuje vydat se na Lipno z Českých Budějovic přes Dolní Dvořiště a Vyšší neboť tato silniční trasa je suchá po chemickém ošetření.

Na malé sjezdovce v Dubičném u Českých Budějovic v neděli odpoledne spadl jeden ze sloupů lanovky a lehce zranil lyžaře. Provoz vleku byl ihned zastaven, muž je s pohmožděninou ramene na pozorování v nemocnici, řekl operační důstojník českobudějovické policie. Příčinu nehody policisté vyšetřují. "Jednou z možností je únava materiálu," řekl policista.

Mlha lyžaře v Krušných horách neodradila

Krušné hory se v sobotu a v neděli topily v mlze. Lyžaře to však vůbec neodradilo. Právu potvrdila Krista Balážová ze Skiareálu Klínovec. "Od rána do večera je mlha. Areál byl ale v plném provozu. Víc než mlha je nebezpečná námraza. Naštěstí se nic nestalo a horskou službu jsme volat nemuseli. V neděli v poledne jsme však byli nuceni zastavit na sjezdovce Přemostěná na dvacet minut kvůli padlému stromu provoz," uvedla Balážová.

Lyžovalo se i na Moravě

Milovníci zimních sportů, kteří se o víkendu vydali do Jeseníků, nelitovali. Svahy nejvyšších moravskoslezských hor pokrývá až 160 centimetrů sněhu a lyžařům přálo počasí. "Oba víkendové dny svítilo sluníčko a bylo bezvětří. Návštěvnost byla velká. Je ale pravda, že vrcholové areály nejsou tak extrémně vytížené jako na jaře. Je to tím, že dostatek sněhu je i na sjezdovkách v níže položených střediscích," řekl dispečer horské služby Jaroslav Sembdner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám