Hlavní obsah

Příští týden začne povinná registrace kvůli SARS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Příští týden začnou lidé při příletu do České republiky na všech letištích vyplňovat evidenční karty kvůli infekci SARS. Cestující dostanou karty na palubách letadel bez rozdílu, s jakou leteckou společností poletí. Vyplňovat je budou Češi i cizinci, a to na linkách z celého světa.

Článek

"Ve středu se koná závěrečná technická schůzka zástupců ministerstev zdravotnictví, vnitra, zahraničí a průmyslu, na níž budou také zástupci České správy letišť a hygienici. Zde se dohodnou poslední detaily," řekl mluvčí ministerstva zdravotnictví Mario Böhme.

Podle dosavadních informací napíše cestující do formuláře své jméno, číslo pasu, zemi odletu, dobu pobytu v Česku a kontaktní adresu pro případ, že by někdo z letu onemocněl. Karty se mají uchovávat po inkubační dobu nemoci, tedy deset až 20 dní. Poté se skartují.

Podle mluvčího by měly být karty vytištěny do konce týdne. "Předběžně počítáme s distribucí jednoho milionu karet, text bude v češtině a angličtině," dodal s tím, že tisk bude zřejmě hrazen z prostředků ministerstva zdravotnictví.

Reklama

Související témata:

Související články

"Zabiják" SARS se údajně šíří i výkaly

Nebezpečná epidemie SARS se může šířit také prostřednictvím výkalů. Vyplývá to z výzkumů hongkongských vědců, které v neděli zveřejnila Světová zdravotnická...

Výběr článků

Načítám