Hlavní obsah

Na řidiče opět čekalo až 20 centimetrů nového sněhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Řidiči na silnicích zažívají už několikátý den silnicích stále totéž: sníh, rozbředlou kaši nebo alespoň mokro. Husté noční sněžení zkomplikovalo situaci motoristům i v noci z pondělí na úterý. V některých částech republiky museli silničáři odklízet až 20 centimetrů čerstvého sněhu.

Článek

Po zkušenostech z víkendu však byli silničáři i řidiči lépe na rozmary zimy připraveni a s výjimkou menších silnic v Karlovarském a Ústeckém kraji jsou všechny silnice sjízdné.

Karlovarském kraji byla uzavřena silnice z Vejprt na Klínovec a málo využívaná cesta z Přebuzi do Stříbrné. V oblasti zůstává sněhová pokrývka většinou jen na vedlejších cestách. "Sníh je hlavně ve vyšších polohách. Popadané stromy jsou především na silnicích třetí třídy. Snažíme se je odstraňovat," řekl dispečer dopravy Karlovarského kraje.

Na Chomutovsku v Ústeckém kraji zůstávaly kvůli závějím uzavřeny některé úseky v horských oblastech. Nejde o frekventované silnice.

Na celém území Libereckého kraje napadlo asi 20 centimetrů mokrého sněhu. Řidiči by měli být ostražití hlavně na Semilsku, v okolí Harrachova a Jizerky. V Jizerských horách se ve vyšších polohách musejí motoristé vypořádat se sněhovými jazyky.

Obdobná situace je v i Královéhradeckém kraji. Na některých silnicích druhé a třetí třídy zůstávala především v horských oblastech uježděná vrstva místy zledovatělého sněhu.

Nejlepší dopravní situace je v českém vnitrozemí. Silnice v Plzeňském, Pardubickém a Středočeském kraji byly s opatrností sjízdné.

V Jeseníkách stále sněží

Olomouckém kraji v noci napadlo asi 15 centimetrů sněhu. Silničáři nabádali řidiče k opatrnosti. Nejsvízelnější jsou podmínky pro motoristy na Šumpersku. "Motoristé musejí počítat s tím, že na všech cestách leží sníh. Musí jezdit opatrně. Stále plužíme a sypeme," řekl šumperský dispečer.

Ve Zlínském kraji byly chemicky ošetřované silnice mokré se zbytky rozbředlého sněhu. Na Vsetínsku leželo na silnicích až pět centimetrů sněhu. Místy byly vozovky velmi kluzké.

Na silnicích Vysočiny se vyskytovala rozbředlá vrstva sněhu, místy se tvořily závěje a sněhové jazyky. Kamióny by do některých oblastí podle doporučení silničářů měly vyjíždět jen s řetězy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám