Hlavní obsah

Němec: smlouva se Seychelami se bude asi vztahovat i na Krejčíře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Smlouvy o vydávání trestně stíhaných osob mezi Českou republikou a Seychlelami je na spadnutí. Podle ministra spravedlnosti Pavla Němce by smlouva mohla být uzavřena v řádu měsíců. Vztahovala by se zřejmě i na vydání uprchlého Radovana Krejčíře.

Článek

"Seychelská strana potvrdila svůj zájem na uzavření smlouvy," řekl v České televizi Pavel Němec. Během několika dnů by měla zasednout expertní skupina, která projedná konkrétní znění textu. Krejčíř v ČT odmítl, že by existovala možnost jej vydat, protože má občanství Seychel.

O tom, že se smlouva připravuje, mluvil Němec už na konci září, tehdy odhadl její uzavření na začátek roku 2006. [celá zpráva]

Němec řekl, že poslal na ostrovy i žádost o vydání Krejčíře, druhá strana na ni zatím nereagovala. Zástupci ostrovní země se už několikrát nechali slyšet, že země svého občana nevydá. Tvrdí však také, že nechce, aby se na jejím území hromadili zločinci.

Krejčíř na Seychely uprchl poté, co unikl policistům během prohlídky jeho vily v Černošicích u Prahy. Seychelské občanství má od roku 1996. V České republice je stíhán pro podvody a přípravu vraždy.

Reklama

Související články

Smlouva se Seychelami se dotkne i Krejčíře

Smlouva o vydávání trestně stíhaných osob mezi Českem a Seychely bude retroaktivní. Umožní tak mj. i zpětné vydání Radovana Krejčíře, který se na ostrovech...

Seychely Krejčíře do ČR nevydají

Seychelské ostrovy rozhodly, že podnikatele Radovana Krejčíře do ČR nevydají. Informovala o tom v úterý TV Nova, které to řekl viceprezident tohoto státu Marc...

Výběr článků

Načítám