Hlavní obsah

Příští týden bude mrazivý

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Mrazivé počasí potrvá i v příštím týdnu. V nížinách bude ale tepleji, a tak na prochladlé vozovce se smíšené srážky budou měnit v ledovku. Právu to v pátek řekl Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze.

Článek

"Poměrně silné mrazy už byly v pátek ráno. V Praze jsme naměřili -7 stupňů, ale na jihu republiky např. v Jindřichově Hradci nebo ve Vyšším Brodě dokonce -12 stupňů Celsia," informoval meteorolog.

I víkend bude velmi studený a se sněhovými vločkami. V sobotu by mělo být oblačno až zataženo, ojediněle sněhové přeháňky, které mohou být v nížinách smíšené s dešťěm. Řidiči by měli dávat pozor, protože na silnicích se může tvořit led. Noční teploty poklesnou na -7 až -9 stupňů, přes den bude -1 až 3 stupně Celsia.

Tepleji bude v neděli, ale obloha bude oblačná až zatažená, na horách má sněžit, v nížinách se očekávají srážky smíšené. Noční teploty do -5 stupňů, přes den 0 až 4 stupně.

V pondělí by měl ráz počasí zůstat stejný a v úterý by noční teploty v místech s vyjasněním a na sněhové pokrývce mohly opět poklesnout až na -10 stupňů. Denní teploty pak budou -1 až 2 st.

Od středy do soboty příštího týdne se očekává v noci -3 až -7 stupňů, ojediněle i -10, ke konci období oteplení na 1 až -3 stupně. Denní teploty by po všechny dny měly být -1 až 4 stupně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám