Hlavní obsah

V Kolíně zuří válka mezi ODS, ČSSD a bývalou starostkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOLÍN

Kolínské špičky ČSSD a ODS, které mají hlavní vliv na tamní radnici, se rozhodly vyšlápnout si na bývalou starostku Zdenku Majerovou (SNK). Na bývalou šéfovou Kolína podali tamní zastupitelé trestní oznámení, které policie podle středočeské mluvčí Soni Budské v říjnu odložila, nicméně krajské zastupitelství její rozhodnutí zrušilo.

Článek

Majerová měla podle jejích kritiků porušit zákon, neboť podepisovala smlouvy pro vybudování průmyslové zóny TPCA. "Problém je v tom, že na mě plivli a ta slina na mně zůstane. Byl to způsob, jak zlikvidovat politického odpůrce a jak na mně za každou cenu něco najít," řekla Majerová.

Současné kolínské vedení se na základě právní analýzy Karla Brücklera domnívá, že Majerová zneužila pravomoci veřejného činitele a porušila povinnosti při správě cizího majetku.

Někteří kolínští občané se ale netají obavami z možné politické msty vůči Majerové ze strany současných radních. Podle nich byla Majerová dobrou starostkou, která měla důvěru veřejnosti.

Jejich mínění sdílel v roce 2002 i současný místopředseda vlády Martin Jahn, jenž tehdy šéfoval Czechinvestu. "Spolupráce s paní starostkou byla výborná. Řekl bych, že ze všech starostů, s kterými jsme kdy pracovali, jedna z nejlepších. Její práce má na úspěchu projektu velice výrazný podíl," prohlásil Jahn.

Majerová je nyní podle webových stránek města Kolína s dalšími pěti zastupiteli členkou kolínského zastupitelstva, ovšem je v opozici. V radě jsou ODS, ČSSD a jeden lidovec. 

Reklama

Výběr článků

Načítám