Hlavní obsah

Zemanova dcera bude chodit do Klausovy školy

PRAHA

Dcera Miloše Zemana Kateřina bude od prvního září navštěvovat soukromé První obnovené reálné gymnázium v Praze, které vede prezidentům syn Václav Klaus. Roční školné bude 28 tisíc korun. Informuje o tom týdeník Nedělní svět (NS).

Článek

"Je to jen něco přes dva tisíce korun měsíčně. Myslím si, že to je únosné," řekl nyní Zeman NS. Doplnil, že školu vybral proto, že je to "nejlepší škola tohoto typu". Sám podle svách slov s Klausem o přijetí dcery nejednal, o vzdělání se s ředitelem bavila Zemanova žena Ivana.

V dřívějším rozhovoru pro Frekvenci 1 Zeman mluvil o tom, že dcera si sama tuto školu vybrala a složila přijímací zkoušky. Kateřina spolu se Zemanovou ženou Ivanou bydlí v Praze-Lužinách, expremiér je jezdí navštěvovat ze své chalupy na Vysočině.

Bývalý premiér bude vzdělání platit z výdělku za knihu Jak jsem se mýlil v politice, na níž dosud vydělal asi 2,5 miliónu korun. Knihu vydalo Ottovo nakladatelství.

První obnovené reálné gymnázium sídli v Praze-Libni. Funguje od roku 1990, a je tak první nestátní školou, která v ČR po roce 1989 vznikla. Osmileté gymnázium provozuje občanské Sdružení pro gymnázium.

Do soukromých škol chodí i další děti politiků

Soukromé školy navštěvují či navštěvovaly i další děti sociálně demokratických politiků. Například ministryně školství Petra Buzková poslala svou dceru do francouzského lycea, kde se platí školné 102 000 korun ročně.

Nynější předseda ČSSD Stanislav Gross zase ještě jako ministr vnitra platil své dceři anglickou jazykovou školku, kde byl roční poplatek více než 150 000 korun za rok. Všichni tři politici se přitom dříve vyjadřovali ve prospěch veřejných škol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám