Hlavní obsah

Bude letně, ale bez veder

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Víkend i celý příští týden by mělo být letně, tedy s teplotami maximálně do 28 stupňů. Tropické třicítky se nečekají a meteorologové dokonce soudí, že letos už asi nebudou. Nejvyšší teploty byly letos koncem července, kdy padaly rekordy, teploměry ukazovaly i přes 35 stupňů.

Článek

"Oproti původním předpokladům bude o víkendu přece jen trochu tepleji. Musíme ale počítat s občasnými přeháňkami a bouřkami, hlavně v neděli," řekl Právu v pátek Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu.

Jestliže sobotní teploty vystoupí na 24 až 28 stupňů, na západě republiky už to bude maximálně 22 stupně, protože k nám bude pronikat chladnější vzduch od západu. Ten přinese i nedělní a pondělní ochlazení, více oblačnosti, déšť a přeháňky.

V neděli bude maximálně 22 až 25 a v pondělí jenom 17 až 21 stupně. Obloha by měla být oblačná až zatažená s občasným deštěm. Stejný ráz počasí se očekává i v úterý, jen teploty budou o něco vyšší, a to 20 až 24 stupně.

Od středy do soboty příští týden by mělo být oblačno, přechodně polojasno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Teploty budou v rozmezí 22 až 27 stupňů, ale ve středu a v sobotu jen 17 až 22.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám