Hlavní obsah

Chladné léto bude pokračovat

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

První srpnová dekáda byla v Čechách v porovnání s normálem o 2 až 4 st. Celsia chladnější a tyto teploty odpovídaly buď dubnu nebo začátku října. Vlhčí a chladnější počasí potrvá i nadále. Podle dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu s ním musíme počítat do konce srpna.

Článek

Už v noci z neděle na pondělí a v pondělí pořádně pršelo. Nejvíce v Brně, kde spadlo - 50 mm srážek, tedy 50 l vody na metr čtvereční. V Praze v pondělí od 7 do 15 hodin spadlo 12 mm srážek, v Čáslavi 19, v Přibyslavi 17 atd.

"Osobně si myslím, že žádné tropické teploty, tedy nad 30 st. už v letošním létě nebudou," řekla Právu v pondělí Dagmar Honsová z pražského Meteopressu. Úterní počasí by ještě mělo být zatažené s občasným deštěm, zvláště na jihovýchodě Čech, ale teploty by mohly dosáhnout 17 až 21 st.

Od středy až do pátku se bude postupně oteplovat. Po celé období bude polojasno až oblačno, občas přeháňky, denní teploty ve středu 19 až 23, ve čtvrtek 21 až 25 a v pátek 24 až 28 st. "Bohužel na sobotu a neděli se počasí opět pokazí, protože bude oblačno, přeháňky a bouřky a postupný pokles teplot," uvedla Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám