Hlavní obsah

Cestovky nabídnou za Egypt pobyty jinde

Právo, Bohuslav Borovička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těm zákazníkům, kteří si zaplatili dovolenou v Šarm aš-Šajchu a nebudou tam chtít odjet, nabídnou cestovky jiný termín nebo jiné pobytové místo v Egyptě, případně v jiné zemi.Potvrdili to zástupci všech cestovních kanceláří, které Právo v neděli oslovilo.

Článek

"Je zatím brzy na jakékoliv seriózní předpovědi. O víkendu jsme zaznamenali několik rezervací do Šarm aš-Šajchu, ale teprve po neděli se ukáže, jak to skutečně je," řekl Právu obchodní ředitel CK Exim Tours Jan Koláčný. "Dá se předpokládat, že k nějakému poklesu dojde, ale nedomníváme se, že to bude dramatické. Konec konců i to, že z 841 klientů, které tam máme, se jich zvláštním letadlem vrátilo jen 47, o něčem svědčí," míní Koláčný.

Vrátili se jen dva ze stoosmdesáti

"Včera i dnes volalo mnoho zákazníků a ptali se, jaká je v Šarm aš-Šajchu situace, jak by měli postupovat, pokud by se rozhodli jet jinam. V sobotu jsme nabídli všem 180 našim zákazníkům možnost vrátit se předčasně domů, ale využili toho jen dva," zhodnotil v neděli víkend Tomáš Brejcha, mluvčí CK Čedok.

Na otázku, zda Čedok nechystá slevy zájezdů, které by podpořily zájem o cesty do Šarm aš-Šajchu, Brejcha řekl, že zatím je na takové úvahy příliš brzy: "Pokud by došlo k většímu odlivu britských, německých a dalších turistů, pak není vyloučeno, že slevy nabídnou sami egyptští hoteliéři. Ty bychom, podobně jako v minulosti, do našich cen promítli," řekl Právu mluvčí CK Čedok.

Sobotním zvláštním letadlem se nevrátil do Prahy nikdo z 239 zákazníků CK Fischer. Většina z nich, podle mluvčího společnosti Dana Plovajka, tráví dovolenou v hotelích, které jsou od místa neštěstí poměrně daleko. "Když loni došlo k výbuchu v letovisku Taba na Sinaji, pokles zájmu o toto místo trval asi půl roku. Dnes patří Taba mezi našimi zákazníky k nejoblíbenějším destinacím. Předpokládáme, že v tomto případě by mohl být vývoj podobný," řekl Právu Plovajko.

Cestovky vesměs nepředpokládají, že by po událostech v Šarm aš-Šajchu zájem o Egypt výrazněji poklesl. Do zimy, kdy tam nastává hlavní turistická sezóna, se podle nich situace stabilizuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám