Hlavní obsah

Příští týden bude až dvacet sedm stupňů

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V neděli bude 1. máj. Meteorologové slibují teplé počasí, až 23 stupňů Celsia. Nevylučují ale, že ojediněle může sprchnout. "Od neděle až do úterý příštího týdne budou teploty výrazně stoupat na letní hodnoty, dokonce až 27 stupňů. Pak se vše vrátí k běžným květnovým teplotám," řekl ve středu Právu Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze.

Článek

 Jak připomněl, název květen, který máme v kalendáři, zavedl před 200 lety národní buditel Josef Jungmann. Do neděle se podle Seiferta musíme připravit na deštivé počasí. V pátek bude od západu oblačno až zataženo, ojediněle déšť nebo přeháňky a odpolední teploty 14 až 18 stupňů.

V sobotu by mělo být oblačno až polojasno, ale opět místy déšť nebo přeháňky. Teploty budou vyšší, 17 až 21 stupňů. V neděli by obloha měla být polojasná, jen s ojedinělými přeháňkami, a nejvyšší teploty 19 až 23 stupňů Celsia.

"Od pondělí do čtvrtka příštího týdne dostaneme nejdříve pozdrav léta, a pak se ochladí. V pondělí a v úterý očekáváme polojasné až jasné počasí s odpoledními teplotami 22 až 27 stupňů. Ve středu a ve čtvrtek by se již měla obloha zatáhnout. Občas bude déšť nebo přeháňka a nevylučujeme bouřky. Odpolední teploty by měly být pouze 15 až 20 stupňů Celsia," informoval Seifert.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám