Hlavní obsah

Stanice Pražského povstání holt není přestupní, v úterý bude líp, vzkazuje Pražanům primátor

Novinky, Renáta Bohuslavová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Řada Pražanů v pondělí ráno zůstala uvězněna na metru C, kde dochází k opravám, a ve stanici Pražského povstání dokonce čekali na výstup až 20 minut. Primátor Zdeněk Hřib (Piráti) jim vzkazuje, že stanice Pražského povstání holt není přestupní, a zároveň slibuje, že v dalších dnech už bude doprava lepší.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Hřib na jednání zastupitelstva hlavního města Prahy 6. června 2019.

Článek

„První pracovní den výluky je vždy náročný, další dny už budou lepší. Kapacita stanice Pražského povstání holt není koncipována jako přestupní, takže výstupy z metra nezvládaly nápor cestujících,” reaguje na pondělní kolaps dopravy v metru C primátor Zdeněk Hřib.

Foto: Šárka Mrázová, ČTK

Lidé v první všední den výluky zcela zaplnili stanici Pražského povstání tak, že načas musel být omezen provoz metra.

Metro na lince C mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov nejede kvůli výměně pražců od soboty a mimo provoz bude do soboty 6. července. Místo metra jezdí autobusy XC.

Důsledkem výluky tak došlo doslova ke kolapsu, kdy cestující na výstup z metra na Pražského povstání čekali až 20 minut a krátce muselo dojít i k uzavření stanice. Někteří z nich si stěžovali na nedostatečnou informovanost o výluce. Výhrady mají i k tomu, že stanice není bezbariérová a vozíčkáři či rodiče s kočárky tak neměli vůbec možnost se ze stanice dostat.

Podle primátora Hřiba ale nedošlo ke kolapsu dopravy, ale pouze ke komplikacím, které se na místě snažil řešit i náměstek pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě).

Reklama

Výběr článků

Načítám