Hlavní obsah

Komunisté Babišovu vládu podrží

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslanci KSČM příští týden ve středu nepodpoří vyslovení nedůvěry vládě premiéra Andreje Babiše. To iniciovala pravicová opozice. Hnutí ANO vládne s ČSSD a tolerancí komunistů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda KSČM Vojtěch Filip

Článek

„Poslancům se doporučuje, aby aktivně nepodpořili vyslovení nedůvěry vládě,” uvedl předseda KSČM Vojtěch Filip po jednání výkonného výboru. „Budeme ve Sněmovně, nebudeme odcházet,” doplnil.

Podle Filipa nepředložili ODS, Piráti, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN žádnou  alternativu toho, co by po vyslovení nedůvěry mělo následovat. „Ani nemají koncept, jak by krizi, kterou by tím způsobili, řešili,” zdůvodnil, proč komunisté vládu podrží.

Opozice v pátek předložila v pátek předsedovi Sněmovny Radku Vondráčkovi (ANO) 66 podpisů potřebných ke svolání schůze, na níž se bude o vyslovení nedůvěry hlasovat. Pro vyslovení nedůvěry je potřeba 101 hlasů, které však opozice dohromady nemá.

Důvodem pro iniciování hlasování jsou kauzy premiéra Andreje Babiše, který je stíhán v kauze Čapí hnízdo a podle návrhu auditní zprávy patrně zůstává ve střetu zájmů kvůli ovládání společnosti Agrofert.

Reklama

Výběr článků

Načítám