Hlavní obsah

Příští čtyři týdny bude teplo a slunečno

Následující čtyři týdny bude až do půlky července panovat teplé počasí s letními teplotami, které budou průměrné až nadprůměrné. Nejtepleji bude v následujícím týdnu. Vyplývá to z dlouhodobého výhledu počasí, který zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 15.6. 2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Příští týden bude teplotně výrazně nadprůměrný s teplotami nad 25 stupňů. Nejtepleji by mělo být ve čtvrtek, kdy bude rtuť teploměru atakovat třicítku. Až o víkendu se po pátečních bouřkách trochu ochladí, ale pořád bude přes dvacet stupňů. Pršet by mělo po oba víkendové dny.

I když se na konci měsíce ochladí, teploty zůstanou i nadále letní. Až do půlky července budou teploty průměrné až nadprůměrné. Průměrná teplota mezi

17. červnem, a 14. červencem činí 17,6 stupně, nejnižší byla v roce 1980, kdy činila jen 13,9 stupně, nejvyšší pak v roce 2006, kdy byl průměr 20,9 stupně.

Srážky by měly být průměrné až lehce nadprůměrné, ale se značnými výkyvy, kdy se budou střídat suchá období s vlhčími, uvedli meteorologové.

Zatímco příští týden má být s šedesátiprocentní pravděpodobností srážkově nadprůměrný kvůli dešťům na jeho konci, další týdny mají být s šedesátiprocentní pravděpodobností srážkově průměrné.

Průměr srážek v daném období je 76 mm, nejméně, pouhých 15 mm napršelo v roce 1976, naopak v roce 1954 napršelo 167 mm.

Reklama

Výběr článků

Načítám