Hlavní obsah

Neříkám na to nic, prohlásil Babiš v reakci na zastavení dotací pro Agrofert

Novinky, zpe
Praha
Aktualizováno

Na to, že SZIF nebude proplácet projekty Agrofertu, premiér Andrej Babiš (ANO) neříká nic. Novinkám v SMS zprávě napsal, že z Agrofertu odešel v roce 2014 a chová se podle zákona o střetu zájmů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Andrej Babiš (ANO) ve Sněmovně

Článek

„Odešel jsem z Agrofertu v lednu 2014, takže neříkám nic,“ napsal Babiš Novinkám na žádost o reakci k rozhodnutí Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF), že nebude proplácet dotace holdingu Agrofert.

„Nemám na svoji bývalou firmu žádný vliv, chovám se podle lex Babiš,“ dodal premiér.

Premiér Andrej Babiš o dotacích pro AgrofertVideo: Novinky

V druhé polovině května Babiš Novinkám v rozhovoru řekl, že Agrofert čerpal dotace podle pravidel. „Můžu vás ubezpečit, že moje bývalá firma dostává dotace podle pravidel, transparentně, jako všichni v této zemi. Jsem na tisíc procent přesvědčen, že ty audity dopadnou dobře,” uvedl v interview.

Zároveň prohlásil, že kauza ohledně dotací je jen pokus české opozice dostat ho z politiky. „Pokud čeští politici neuspěli tady a nezlikvidovali mě, tak se to přesunulo do Evropského parlamentu. Piráti tam mají svoje zelené fanatiky, kteří tam proti mně vystupují, a ostatní udavači. Ten boj se přenesl do Evropského parlamentu, dělají tam ostudu. Já jsem postupoval podle lex Babiš, je to jen předvolební boj,” řekl Babiš v rozhovoru.

Reklama

Výběr článků

Načítám