Hlavní obsah

K lijákům se přidají silné bouřky, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové upřesnili výstrahu před vydatnými srážkami a vzestupy hladin a doplnili ji o varování před silnými bouřkami. V oblasti Orlických hor, Jeseníků a Českomoravské vrchoviny se mohou toky dostat až na druhý stupeň povodňové aktivity, očekává Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Profimedia.cz

Článek

Vydatné srážky, před nimiž meteorologové varovali již v pondělí, budou v úterý pokračovat a podle upřesněné předpovědi může v jihovýchodní polovině Čech místy napršet mezi 20 a 50 milimetry.

Varování platí pro Jihočeský, Pardubický, Královéhradecký kraj a Vysočinu až do půlnoci.

„Na Moravě a ve Slezsku se bude déšť střídat s bouřkami, lokálně naprší kolem 30 milimetrů, výjimečně může celkový úhrn v bouřkách a dešti dosáhnout kolem 50 milimetrů,” doplnili meteorologové s tím, že během úterního večera budou bouřky i srážky slábnout.

Výstraha před silnými bouřkami platí pro Moravu, Slezsko a rovněž pro východní okresy Pardubického kraje a Vysočiny do půlnoci.

V souvislosti se srážkami a nasyceností půdy očekávají meteorologové opět i vzestupy hladin. Povodňová pohotovost bude platit částečně v Jihomoravském a Pardubickém kraji a na Vysočině. Povodňová bdělost se bude týkat Středočeského, Pardubického, Královéhradeckého, Jihomoravského a Olomouckého kraje a Vysočiny do středečního poledne.

Reklama

Výběr článků

Načítám