Hlavní obsah

V Ostravě se objevily chybně vytištěné volební lístky

Právo, Denisa Doležalová

V Ostravě se před nadcházejícími volbami do Evropského parlamentu, které se uskuteční v pátek a v sobotu 24. a 25. května, objevily špatně vytištěné hlasovací lístky. Magistrát města v této souvislosti žádá všechny voliče, aby si lístky překontrolovali.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Úředníci ostravského městského obvodu Jih se 21. května 2019 připravovali na volby do Evropského parlamentu.

Článek

„Během distribuce hlasovacích lístků bylo zjištěno, že na některých nejsou dobře čitelné všechny údaje. Takové lístky se dají vyměnit, anebo získat novou sadu přímo ve volební místnosti,“ uvedla ostravská mluvčí Andrea Vojkovská. Dodala, že konkrétně jde o to, že na některých volebních lístcích je špatně čitelné či vůbec nečitelné pořadové číslo kandidátů, číslo volební strany, nebo údaje o kandidátech nejsou úplné.

„Takový hlasovací lístek by pak mohl být posouzen okrskovou volební komisí jako neplatný,“ varovala Vojkovská s tím, že komise samozřejmě dostane pokyn, aby v místnostech volební lístky, které bude dávat voličům, překontrolovala. „Upozornění na chybné lístky bude umístěno i na vstupních dveřích do volebních místností i za plentami,“ dodala mluvčí.

Každý, kdo objeví nečitelné údaje na doručených hlasovacích lístcích, si může na úřadu příslušného městského obvodu zažádat o novou sadu. Druhou možností je v den voleb si nové hlasovací lístky vzít přímo od volební komise ve volební místnosti. Chybné lístky zatím nahlásily ostravské obvody Jih a Poruba.

Reklama

Výběr článků

Načítám