Hlavní obsah

Vítr převrátil kamion na dálnici D8, lámal stromy a komplikoval dopravu

• Aktualizováno
Novinky, jap, jz

Popadané stromy, uvolněné střechy, autonehody, komplikace v dopravě ale také rozsáhlé požáry má na svědomí silný vítr, který zasáhl Česko během úterý. Na dálnici D8 ve směru na Ústí nad Labem poryvy větru převrátily kamion, kvůli popadaným stromům nejezdily vlaky mezi Telčí na Jihlavsku a jihočeskými Dačicemi.

BEZ KOMENTÁŘE: Vítr převrátil kamion na dálnici D8Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

V úterý odpoledne havaroval kamion převážející izolační materiál na 21. kilometru dálnice D8 ve směru na Ústí nad Labem. Nejprve se kvůli silným poryvům větru dostal mimo silnici, a nakonec se převrátil na bok.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Převrácený nákldaní vůz na dálnici D8

„Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů ze Středočeského a Ústeckého kraje. Z nádrží kamionu museli hasiči přečerpat přibližně 900 litrů nafty. Při nehodě nastal únik asi 20 litrů motorového oleje do půdy,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel. Řidič z nehody vyvázl s lehkým zraněním.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Nehoda nákladního vozu na dálnici D8

Kvůli stromu spadlému na koleje nejezdily v úseku mezi Telčí na Jihlavsku a jihočeskými Dačicemi vlaky. Cestující vozily autobusy. Stromy v silném větru padaly i jinde v kraji. Hasiči už je odstraňovali na více než 40 místech, nejvíc na Pelhřimovsku. Podle meteorologů může mít na Vysočině vítr v nárazech rychlost přes 70 kilometrů za hodinu. Zeslábne až v noci na středu.

V Praze lámal vítr stromy, poničil střechy a billboardy. Hasiči vyjížděly ke 30 případům. Například v Nuselské ulici spadl strom na zaparkovaný automobil, v Míšovické ulici na Zličíně se uvolnila část střechy, informovali hasiči na Twitteru.

Do Arabské ulice ve Vokovicích vyjeli lezci pražských hasičů, kteří museli zajistit uvolněnou reklamní plachtu na domě. Jejich zásah omezil provoz i na Evropské třídě. „Ulice Evropská je v této souvislosti momentálně v úseku ulic Tobrucká - Alžírská obousměrně uzavřena,“ uvedli před 18:00 policisté.

Kvůli pokračujícímu teplému počasí a suchu se znovu zvýšilo nebezpečí vzniku požárů. Hasiči na Vysočině jich zatím evidují sedm. Hoří především lesy a tráva. Například u Skuhrova na Havlíčkobrodsku s ohněm bojovalo sedm hasičských jednotek.

Pražský magistrát už v sobotu zakázal v parcích, zahradách a lesích rozdělávat oheň a kouřit cigarety. Zákaz platí až do odvolání. Srážky spolu s ochlazením zatím předpověď očekává na konci týdne.

Reklama

Výběr článků

Načítám