Hlavní obsah

Pozemky jako Faltýnkova pomoc Hubáčkovi?

Právo, jam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Advokát miliardáře Pavla Hubáčka se díky lidem spojeným s místopředsedou hnutí ANO Jaroslavem Faltýnkem dostal k lukrativním pozemkům v centru Brna. Magistrát pozemky za desítky milionů korun směnil s firmou, kterou později převzal Hubáčkův právník Jiří Kňáva. Informovala o tom MF Dnes.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek

Článek

Jak nedávno Právo zveřejnilo, Faltýnkovi lidé už dříve Hubáčkovi pomohli vyfouknout pro stát strategické stamilionové akcie firmy ČD Telematika. Zároveň deník upozornil, že Faltýnek bydlí v luxusním bytě, který vlastní člověk napojený na Hubáčka.

Směnu zmíněných brněnských pozemků potřebných pro výstavbu hokejové haly Za Lužánkami za ty v centru Brna podepsal tehdejší primátor Petr Vokřál (ANO) a vyjednal majetkový náměstek Richard Mrázek (ANO), kteří jsou podle deníku Faltýnkovi blízcí.

Pozemky vlastnila společnost Eiskon Develop, již v souvislosti s výměnou zafinancovala olomoucká firma Vitacredit. Ta například dříve půjčila Faltýnkovu synovi Jiřímu. Čtvrt roku nato se k pozemkům dostal Kňáva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám