Hlavní obsah

Lidé pořádají sbírku pro pozůstalé po leteckém záchranáři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když minulý týden havaroval na Náchodsku vrtulník, přišel na jeho palubě o život i pilot letecké záchranky a člen horské služby Michal Beneš. Po muži, který pomohl zachránit mnoho životů, zůstala přítelkyně a dvě malé dcery. Kamarádi a známí se pro ně rozhodli vypsat spolu s Nadačním fondem pomoci Karla Janečka sbírku.

Foto: archiv

Michal Beneš v kabině vrtulníku

Článek

Michal Beneš zahynul ne vlastní vinou v troskách cvičného vrtulníku, který se po dopadu vzňal.

„Bena létal na centimetry přesně, šetřil setiny sekundy při záchraně lidských životů, do detailů studoval předpovědi počasí, aby věděl, kudy obletět zamračené Jizerky…a když se vracel zpátky a viděl Ještěd, byl doma,” vzpomínají na něj přátelé, kteří se rozhodli alespoň trochu pomoci Michalově přítelkyni, s níž měl tříletou a osmiletou dceru.

„Všichni víme, že potřebuje pomoc, i když sama si o to neřekne,” dodali organizátoři sbírky, kteří by rádi vybrali necelých 1,5 milionu korun.

Okolnosti pádu stroje se vyšetřují. Svědci popsali, že stroj delší dobu kroužil ve větší výšce a následně se zřítil. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Na Náchodsku spadl vrtulník a explodoval

Záchranáři, hasiči a policie zasahují na Náchodsku, kde spadl v pátek ráno vrtulník. Stroj po pádu explodoval a začal hořet, cestovali v něm dva lidé, kteří...

Výběr článků

Načítám