Hlavní obsah

Meteorologové prodloužili výstrahu před silným větrem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Silný vítr, před nímž meteorologové varovali již ve středu, bude podle aktualizované výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) hrozit až do pátečního večera. I nadále může v nárazech dosahovat rychlosti až 90 kilometrů v hodině.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Ve čtvrtek odpoledne a večer při přechodu studené fronty od západu místy krátkodobě zesílí jihozápadní vítr. V nárazech bude dosahovat rychlosti až 70 kilometrů v hodině, na horách kolem 90 kilometrů v hodině,” popsali meteorologové.

V průběhu noci by se měl vítr utišit a na intenzitě opět nabere až v průběhu pátku, a to v severní polovině republiky. V nárazech opět bude dosahovat rychlosti až 90 kilometrů v hodině. Zeslábnout by měl v pátek večer.

V pátek bude výstraha platit v Praze, Ústeckém, Libereckém, Královéhradeckém, Pardubickém, Plzeňském, Středočeském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji.

Větrné poryvy souvisí s přechodem frontálních systémů přes naše území. První studená fronta přejde v průběhu čtvrtka, v pátek se přes naše území přesune další podružný systém.

Reklama

Výběr článků

Načítám