Hlavní obsah

Na jihu Čech zemřelo na následky chřipky pět lidí

Aktualizováno

Na následky chřipky a s ní spojených komplikací zemřelo v Jihočeském kraji pět seniorů. Všichni měli další zdravotní obtíže. V regionu i v celé České republice pokračuje chřipková epidemie. Od začátku chřipkové sezony komplikacím podlehlo již 15 lidí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Jednalo se o osoby ve věku nad 60 let. Byli to tři muži a dvě ženy se základním onemocněním komplikovaným zánětem plic nebo sekundární bakteriální infekcí,“ uvedla k úmrtím Jitka Luňáčková z českobudějovické krajské hygienické stanice.

Dodala, že tři pacienti zemřeli na Českobudějovicku, jeden v Jindřichově Hradci a jeden v Písku. Hygienici v kraji evidují sedm případů závažného průběhu chřipkového onemocnění.

Chřipka

Momentálně v kraji připadá 1509 případů respiračních a chřipkových onemocnění na 100 000 lidí, což je o 3,8 procenta méně než před týdnem.

Dvě úmrtí v souvislosti s chřipkou zaznamenali hygienici i na jihu Moravy.

Epidemie pokračuje

Třebaže za poslední týden přibylo nemocných jen mírně (o 2,8 procenta), epidemie pokračuje. V ČR připadá na 100 000 obyvatel 1758 nemocných.

Komplikovaný průběh vyžadující hospitalizaci lékaři zaznamenali ve 116 případech.

V loňské sezoně 2017/2018 skončilo v nemocnici s vážným průběhem chřipky přes 660 lidí, z toho zhruba 260 v souvislosti s chřipkou zemřelo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám