Hlavní obsah

Bez incidentů a v poklidu se v Praze slavil příchod nového roku

Praha

Oslavy příchodu nového roku byly v Praze poklidné. Hasiči do 22:00 likvidovali devět požárů způsobených pyrotechnikou. Policejní hlídka v centru metropole zadržela skupinu cizinců, kteří se chystali na Václavském náměstí odpalovat pyrotechniku, kterou může odpalovat pouze odborník s povolením. Záchranka se postarala o člověka, kterému dělobuch poranil zápěstí.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Silvestrovské oslavy na Václavském náměstí v Praze.

Článek

Pražští záchranáři do půlnoci vyjížděli k 76 událostem, z toho jeden úraz způsobila pyrotechnika a další dva souvisely s oslavami. „Z Thomayerovy nemocnice jsme převáželi na plastickou chirurgii do Vinohrad člověka, který měl úraz zápěstí od dělobuchu,” uvedla mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Silvestrovské oslavy v Praze.

Pražští zdravotníci na pomoc slavícím lidem přistavili na Václavské náměstí vozidlo Golem, ve kterém jsou schopni zasahovat u zranění většího počtu lidí. Kromě toho tam mají dvě výjezdové skupiny rychlé zdravotnické pomoci a rychlou lékařskou pomoc. Tři posádky jsou i na Staroměstském náměstí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Silvestr v Praze na Václavském náměstí. Pojízdná ošetřovna Golem

Hasiči v souvislosti se silvestrovskými oslavami zaznamenali devět požárů, které způsobila pyrotechnika. Šlo většinou o hořící odpadkové koše či kontejnery, ale také přízemní místnost obytného domu. Před 18:00 vyjížděli prověřit dým na střeše historické budovy vedle staroměstského orloje. Dým zmizel a průzkum termokamerou podle mluvčího hasičů Martina Kavky nepotvrdil, že by ho způsobila doutnající petarda.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Václavském náměstí v Praze vítá příchod nového roku.

Hasiči jsou preventivně přítomni na Václavském a Staroměstském náměstí, kde mají 25 mužů a čtyři cisterny.

V centru metropole slavily tisíce lidí. Většinu ovšem tvořili cizinci, slyšet byla hlavně ruština, angličtina, němčina, italština a španělština. Lidé měli zájem především o dění na Staroměstském náměstí, kde byl kulturní program.

Reklama

Výběr článků

Načítám