Hlavní obsah

Spor televizí: ČT podává trestní oznámení kvůli Jaromíru Soukupovi

Novinky, ren

Česká televize podává trestní oznámení kvůli pondělnímu pořadu Týden podle Jaromíra Soukupa na TV Barrandov. V něm se majitel televize Soukup ostře, i vulgárními slovy, opřel do redaktorů ČT a výběru hostů do jejich pořadů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Majitel TV Barrandov Jaromír Soukup na předávání státních vyznamenání 28. října.

Článek

„Potřebné právní kroky jsme již podnikli. V souvislosti s pondělním vysíláním pořadu Týden podle Jaromíra Soukupa podáváme trestní oznámení,” uvedla Česká televize na svém Twitteru.

Tisková mluvčí ČT Karolína Blinková Novinkám v pátek ráno řekla, že zvažují i podání podnětu k Radě pro rozhlasové a televizní vysílání. Ta již dříve Soukupovy pořady posuzovala a došla k závěru, že porušoval zákon. [celá zpráva]

Majitel TV Barrandov se totiž ve svém pondělním pořadu Týden podle Jaromíra Soukupa nevybíravě opřel do České televize, do výběru jejích hostů a do novináře pořadu Newsroom Luboše Rosího, kterého častoval velmi sprostými nadávkami.

„Já okamžitě chci, aby pořad Newsroom a ta Fridrichová (Nora Fridrichová - moderátorka pořadu 168 hodin - pozn. red.) rozebraly, proč Česká televize nepozvala do pořadu jako expertku na Maďarsko někoho jinýho než naprosto podivnou neerudovanou sluníčkářskou nevzdělanou aktivistku, která neumí maďarsky a žila tam rok,” kritizoval Soukup výběr hostů.

„Luboši Rosí, ty blbe, ty kluku jeden ušatej, tohle je pro tebe sólokapr jako kráva. Kreténe. Sólokráva,” pustil se do novináře pořadu Newsroom.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám