Hlavní obsah

Miliardy pro vládu málem zhatila vylitá káva do hlasovacího zařízení

Novinky, zpe
Praha

Úsměvnou grotesku ve Sněmovně předvedli poslanci KSČM a ČSSD. Během hlasování o novele zákona o zrušení Fondu národního majetku si šéf komunistických poslanců Pavel Kováčik postěžoval, že má rozbité hlasovací zařízení, protože mu na něj předseda poslanců ČSSD Jan Chvojka vylil tekutinu.

Poslanci si polili hlasovací zařízeníVideo: psp.cz

 
Článek

Kováčik vystoupil ihned po hlasování. „Kolegyně a kolegové, omlouvám se, že vyrušuji s takovou banalitou. Hlasoval jsem pro, na sjetině mám křížek, neboť mi nefungovalo hlasovací zařízení. Pan soused kolega Chvojka mi neidentifikovatelnou tekutinou způsobil nefunkčnost,“ prohlásil a pobavil tím ostatní poslance.

Vzápětí vystoupil Chvojka a omluvil se. „Je to pravda, já jsem už asi podesáté za toto volební období nalil kolegovi předsedovi Kováčikovi kafe na jeho stranu lavice, tentokrát do hlasovacího zařízení, omlouvám se za to, nebyl to žádný naschvál,“ vysvětloval šéf soc. dem. poslanců.

Řídící schůze Tomáš Hanzel nakonec musel přerušit jednání na 10 minut, aby se mohlo Kováčikovo hlasovací zařízení vyměnit. Sněmovna poté o novele hlasovala znovu.

Těsně přehlasovala Senát a hlasy ANO, ČSSD a KSČM rozhodly o tom, že vláda bude moci libovolně využít 22 miliard z privatizačního fondu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám