Hlavní obsah

Příští týden proprší, na horách bude sněžit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro následujících 30 dní meteorologové očekávají, že se teploty i srážky vrátí k dlouhodobým průměrům. Zejména v příštím týdnu by mělo být srážek více než obvykle. Plyne to z dlouhodobého výhledu pro období od 22. října do 18. listopadu, který v sobotu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Po dlouhém teplém a suchém období dojde už během prvního předpovědního týdne v Evropě k výrazné změně v cirkulačních poměrech. U nás se to projeví poklesem teplot z vysoko nadprůměrných hodnot k teplotám běžným pro tuto roční dobu,” uvedl ČHMÚ.

Zatahovat se začne již během pondělí a v dalších dnech bude převládat zataženo až oblačno s deštěm či přeháňkami. Ve vyšších polohách hor se bude jednat o sněžení. Maximální teploty se budou pohybovat pouze kolem 12 stupňů.

V dalších týdnech budou teploty postupně klesat, ale měly by zůstat v intervalu průměrných hodnot.

Srážek bude více zejména v prvním týdnu od 22. do 28. října. „V následujících týdnech očekáváme jako nejpravděpodobnější vývoj počasí se srážkami v intervalu normálních hodnot,” uvedl ČHMÚ.

Průměr srážek v období od 22. října do 18. listopadu je 43 milimetrů, průměrná teplota je 5,2 stupně.

Reklama

Výběr článků

Načítám