Hlavní obsah

Filip zkritizoval platformu Restart. Návrhy na mimořádný sjezd neprojdou, řekl

Výkonný výbor KSČM v pátek vyslovil podle předsedy strany Vojtěcha Filipa zásadní nesouhlas s činností partajní platformy Restart, která kritizuje stávající vedení a vyzývá je k přijetí odpovědnosti po sérii volebních neúspěchů. Podle Filipa platforma poškozuje stranu. Výbor předsedu k rezignaci nevyzval a ani on sám nehodlá dát funkci k dispozici.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda KSČM Vojtěch Filip.

Článek

Špičky KSČM v pátek hodnotily výsledky senátních a komunálních voleb, které pro stranu skončily neúspěchem.

Podle Filipa bylo jednání „poměrně náročné, ale i jednoznačné“. Doporučení ústřednímu výboru podle předsedy vyslovuje „zásadní nesouhlas s činností platformy Restart, která KSČM poškozuje“.

Platforma Restart, k níž se hlásí například bývalý místopředseda strany Josef Skála, jenž na posledním sjezdu usiloval o předsednický post, kritizuje stávající vedení strany a vyzývá je k přijetí odpovědnosti.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Josef Skála byl v květnu 2016 zvolen místopředsedou KSČM

„Žádné návrhy na mimořádný sjezd neprojdou,“ uvedl před sobotním jednáním ÚV Filip.

O mimořádném sjezdu se spekulovalo v souvislosti s volebními výsledky – komunisté měli slabý výsledek v loňských parlamentních volbách i v těch letošních do zastupitelstev obcí a do Senátu. V horní komoře zcela ztratili zastoupení. [celá zpráva]

Výbor vedle toho v pátek doporučil komunistickým poslancům podpořit v prvním čtení návrh státního rozpočtu pro příští rok.

Komunisté budou podle Filipa ve druhém čtení požadovat, aby vláda respektovala jejich programové priority jako navýšení důchodů či podporu Státního fondu rozvoje bydlení.

Reklama

Výběr článků

Načítám