Hlavní obsah

Teplé počasí se loučí, víkend bude připomínat apríl

Příjemné počasí posledních dní už vydrží pouze ve čtvrtek. Během víkendu, který přinese proměnlivé aprílové počasí, se začne ochlazovat a další týden nastoupí typicky podzimní počasí s teplotami mezi pěti až 10 stupni.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Teplé počasí posledních dní se chýlí ke konci, od příštího týdne se ochladí a nastoupí pravý podzim.

Článek

„Už pro čtvrtek platí trochu aprílové počasí,“ řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu. V Čechách je jasno nebo polojasno, na Moravě a ve Slezsku poměrně intenzivně prší. „Například na Karlovarsku byly nad ránem čtyři stupně, na Brněnsku 13,“ uvedla. Během dne by se teploty měly srovnat na 16 až 20 stupňů. „Bude to zřejmě poslední dvacítka tohoto roku,“ řekl Honsová.

V pátek budou teploty nad ránem 4 až 8 stupňů, přes den se dostanou na 14-18 stupňů. Bude proměnlivé počasí, oblačno s ojedinělým deštěm, který bude spíše v podobě mrholení. Během dne oblačnost ubyde na polojasno.

Podobný ráz počasí bude pokračovat i v sobotu. Nad české území začne proudit vlhčí vzduch a bude se utvářet lokální kupovitá oblačnost, přechodně bude polojasno. Teploty nad ránem budou opět 4 až 8 stupňů, odpoledne 13 až 17 stupňů.

V neděli se ještě více ochladí na 11 až 15 stupňů, Nižší budou i teploty nad ránem, 2 až 6 stupňů. Bude převládat velká oblačnost, ojediněle s přeháňkami. Večer se ale nad Česko nasune fronta. „Bude příjemný, polojasný večer,“ řekla Honsová.

V pondělí toto počasí ukončí výrazné ochlazení. Ráno teploty mnohde klesnou pod bod mrazu na minus 2 až 2 stupně. Začne pršet, na horách sněžit. Teploty přes den by od úterka neměly překročit 10 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám