Hlavní obsah

V Teplicích se ODS dohodla na koalici s ANO, Kubera po 26 letech v čele města končí

Právo, ape

V Teplicích se na koalici dohodla vítězná ODS s hnutím ANO. Smlouva o koalici, která bude mít v 27členném zastupitelstvu 14 mandátů, byla podepsána v neděli večer. Primátorem již nebude Jaroslav Kubera, který stál v čele města od roku 1994, měl by se jím stát jeho dosavadní náměstek a stranický kolega Hynek Hanza.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek komunálních voleb v Teplicích

Článek

„ODS Teplice právě podepsala s místním sdružením hnutí ANO 2011 koaliční smlouvu. Primátorem budeme v zastupitelstvu navrhovat mě, náměstkem pak Jiřího Štábla, lídra hnutí ANO,“ řekl Právu Hynek Hanza. Rada by měla zůstat devítičlenná v poměru 5 křesel pro ODS, čtyři pro ANO.

Kubera se stal starostou města před 26 lety, od roku 2002 je primátorem. Po čtvrté v řadě uspěl v senátních volbách a chce se nyní věnovat právě práci v horní komoře parlamentu. „Nebudu primátorem nikoliv kvůli tomu, abych mohl být předsedou Senátu, ale bez ohledu na to,“ řekl Kubera na tiskové konferenci ODS po skončení senátních voleb. [celá zpráva]

Vítězná ODS v čele s Kuberou získala v komunálních volbách 9 mandátů v 27členném zastupitelstvu. Na druhém místě skončila Volba pro! Teplice, získala 8 mandátů. Pět zastupitelů má třetí ANO. Do zastupitelstva v Teplicích se dostala se dvěma mandáty SPD a KSČM, jeden má hnutí Pro Zdraví a Sport Teplice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám