Hlavní obsah

Babí léto bude pokračovat, deštníky a svetry nechte ve skříni

Babí léto bude pokračovat také příští týden, následující týdny bude teplota pomalu klesat. Vyplývá to z měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Sucho bude pokračovat především v příštím týdnu, pak by mělo srážek přibývat.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Meteorologové vydali měsíční předpověď na období od 15. října do 11. listopadu. Podle nich bude v příštím týdnu přes den až 24 °C. V noci mohou klesnout ke čtyřem stupňům Celsia. Od dalšího týdne budou průměrné teploty pomalu klesat.

„Očekáváme, že se průměrné týdenní teploty v dalších týdnech dostanou blízko běžným hodnotám pro danou roční dobu,“ konstatovali meteorologové. V druhém předpovědím týdnu se budou denní teploty pohybovat v rozmezí 11-16 °C. Nejchladněji bude v posledním týdnu, kdy noční teploty mohou klesnou pod nulu.

Deštníky v příštích dvou týdnech moc potřebovat nebudeme, podle ČHMÚ bude pokračovat suchý ráz počasí, typický pro babí léto.

„V následujících dvou týdnech by mělo být srážek o něco více, celkové úhrny se budou pravděpodobně pohybovat na rozhraní průměrných až slabě nadprůměrných hodnot,“ konstatoval ČHMÚ. Pršet by mělo až začátkem listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám