Hlavní obsah

Silný vítr lámal na Liberecku stromy, jeden spadl na školku

Silný vítr v noci na pátek zaměstnal hasiče v Libereckém kraji. Ti museli odstraňovat popadané stromy. V Hejnicích jeden spadl na školku a vítr tam poškodil i střechu základní školy, informovala krajská mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Hasiči odstraňují škody po popadaných stromech (ilustrační foto)

Článek

Lípa spadla na školku někdy v noci, když byla prázdná. Přišlo se na to až v pátek ráno. „Spadla v místě, kde je noclehárna. Střecha je poškozená hodně, zevnitř to ale není vidět,” uvedl starosta Hejnic Jaroslav Demčák. Děti jsou podle něj v jiném oddělení a školka zůstává v provozu stejně jako poškozená škola. „Utrhl se na ní kus střechy,” dodal starosta.

Podle krajské mluvčí hasičů bylo Frýdlantsko zřejmě zasažené asi nejvíc v kraji. „Popadané stromy jsme odstraňovali i v Raspenavě nebo Jindřichovicích pod Smrkem,” uvedla.

Časté byly podle ní i výjezdy v dalších částech Liberecka a také na Českolipsku. Většinou odstraňovali hasiči popadané stromy, v Zákupech navíc vyjeli k uvolněné dvoumetrové plechové ceduli. „Uvolnila se z fasády domu a ohrožovala kolemjdoucí,” dodala Bílková.

Ve čtvrtek vítr zastavil provoz kabinové lanovky na Ještěd.

Čerstvý vítr by měl foukat i v pátek během dne. Slábnout bude večer. Foukat znovu bude v neděli a v pondělí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám