Hlavní obsah

Stuchlík: V Praze jsem smířen s opozicí

Novinky, Renáta Bohuslavová
Praha

Pražský volební lídr ANO Petr Stuchlík po pondělním jednání s Piráty uvedl, že je smířen s rolí opozice. S prací v zastupitelstvu sám osobně počítá. Kandidát na primátora za Piráty Zdeněk Hřib po jednání řekl, že na schůzce se řešilo primárně fungování zastupitelstva a nešlo o koaliční jednání. Piráti plánují uzavřít koalici s Prahou sobě Jana Čižinského a Spojenými silami pro Prahu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Hřib (vpravo) z Pirátů a Petr Stuchlík z hnutí ANO jednali o možné budoucí spolupráci na pražském magistrátu.

Článek

Kandidát za ANO Petr Stuchlík po jednání uvedl, že cesta do opozice je přirozeným důsledkem výsledku voleb. ANO podle něj nyní nemůže nikoho zvát k jednání, ale čekat, kdo pozve je.

„Skončili jsme pátí a nemáme koho zvát. Já osobně jsem s opozicí smířen,” uvedl Stuchlík a poděkoval Pirátům, že je na jednání přizvali, protože Praha sobě Jana Čižinského ani Spojené síly pro Prahu nic takové neudělaly a ani neplánují.

Na dotaz, zda jako dlouholetý špičkový manažer plánuje být jen členem zastupitelstva uvedl, že s tím počítá. „Vždy jsem byl běžec na dlouhou trať a věřím, že to budu moct Praze vrátit a pracovat pro ni,” slíbil Stuchlík.

Hřib: Řešili jsme spolupráci koalice a opozice

Lídr Pirátů na primátora Zdeněk Hřib uvedl, že na schůzce se probíralo primárně fungování zastupitelstva. Je podle něj nutná spolupráce koalice i s opozicí.

„Mělo by to fungovat tak, že na jednání zastupitelstva by se měly řadit i návrhy opozice, aby to fungovalo lépe než v minulých čtyřech letech,” uvedl Hřib a zdůraznil, že se nejednalo o koaliční vyjednávání, jelikož preferovaná koalice je s Prahou sobě a Spojenými silami pro Prahu.

Hřib zopakoval, že Piráti trvají na postu primátora a že čekají na odpovědi, zda obě oslovená uskupení kývnou na jejich nabídku se čtyřmi radními. [celá zpráva]

„Považujeme náš požadavek na post primátora za logický výsledek voleb. Získali jsme nejvyšší počet hlasů. Post primátora není něco, s čím by se mělo obchodovat,” dodal Hřib. Ústupkem je podle Pirátů právě to, že si v jedenáctičlenné radě ponechají pouze tři posty.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám