Hlavní obsah

Na dálnici D1 bude v noci 20 uzavírek kvůli stavbě mostů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dálnici D1 mezi Koberovicemi a Humpolcem proběhnou v noci na neděli dvě desítky krátkodobých uzavírek kvůli výstavbě dvojice nových mostů. Řidiči budou muset počkat, objízdné trasy v úseku mezi 86. a 89. kilometrem vyznačovány nebudou.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Ilustrační foto

Článek

Série asi 20 uzavírek začne od sobotních 20:00 a skončí do nedělních 10:00. Již v průběhu dne byla v obou směrech v dotčeném úseku svedena doprava do jednoho pruhu.

Stavební práce bude pro Ředitelství silnic a dálnic provádět firma Eurovia CS. Instalovat nové nosníky bude u mostů, které byly kvůli připravované modernizaci tohoto dálničního úseku zbourané letos v květnu.

„Budeme instalovat deset nosníků na každém mostě, celkem tedy 20 kusů,” sdělila mluvčí firmy Iveta Štočková. Uvedla, že při osazování nosníků bude doprava na D1 přerušena vždy na 15 minut.

Po ukončení těchto uzavírek budou auta v tomto úseku projíždět jedním jízdním pruhem směrem na Prahu i na Brno do nedělních 13:00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám